Naturistguide

Reviews by Frans

Le Perron (Athena)

01-06-2020
Nou Liliane (en Paul en Cor en Marijke)
Ik heb even naar de recensies zitten kijken en een aantal ervan gelezen. Wat een complimenten!
En wij zijn het er helemaal mee eens.
Tot vlug, Frans en Els.

Het Rutbeek

01-06-2020
Hallo,hierbij even dat ik weer naar het Rutbeek,[ Naaktstrand ] ben geweest.Ik kom er al jaren,en ga er graag naar toe,als het mooi weer is.Dit was het geval op 2 e pinksterdag.2020. Groetjes van Bert Grobben.

Plage Naturiste du Camping VD8 La petite Amérique Lac de Neuchâtel,

01-06-2020
Plage idéale pour les familles avec enfants.

De Potten Sneek

01-06-2020
Een prima plek om er naakt te recreëren,lekker rustig, het mannelijk geslacht overheerst wel, maar op het grote grasveld kan je heerlijk ongestoord zonnen.
Afkoelen kan op de steigers ,voor de durfals die tegen koud water kunnen, goede zwemgelegendheid.Tot nog toe geen last van jongelui of Mohammeds die de rust verstoren

Heemskerk / Wijk aan Zee

01-06-2020
Prima naaktstrand. Rustig, prettige mensen. Vorige zomer wel veel parapenters op 't strand. Dit was erg jammer. Hoop dat ze ons dit jaar het naaktstrand gunnen en ergens elders gaan parapenten boven 't duingebied.

Isabellagriend (bij Oolderplas)

01-06-2020
Heerlijk van de zon genoten op de centrale open plek, en wat een prachtige omgeving is dit. Het blijft bijzonder om zonder kleding te wandelen in de natuur, om de zon op je huid te voelen en een duik in het verkoelende water te nemen. Ik vind het gezellig om andere mensen ook te zien ontspannen, en genieten van de natuur en van elkaars gezelschap. Leven en laten leven, met rust en respect voor de natuur en voor elkaar. Deze plek is echt een paradijsje.

Bargerhoek (vereniging NUL Emmen)

31-05-2020
Vorig jaar heerlijk 3 1/2 week gekampeerd. Zeer vriendelijk ontvangst en uitstekende sfeer. Alles is er voorradig om je op je gemak te voelen. Contacten met anderen was prima zonder onderscheid tussen leden en niet-leden. Je wist niet eens wie wel of geen lid was. Dit maakt deze camping zo uniek omdat een ieder welkom is om het naturisme te leren kennen. Wij waren voor het eerst naturistisch. Na een uur waren we al vergeten dat we naakt waren. Respect voor dit terrein. We willen weer boeken voor dit jaar maar corona perikelen geven nu nog wat moeite. We blijven kijken wanneer niet-leden ook weer kunnen komen en dan zijn wij de eersten. Sterkte allen in deze tijd.
Ruud en Herman.

Thermen Bussloo

31-05-2020
Het is verschrikkelijk! Ik heb al heel lang een ticket voor een dagje sauna en elke keer krijg ik in verband met de corona een verzoek om uit te stellen en een andere datum te kiezen. Nu valt de laatste keer dat ik een reservering heb verschoven in juni. Op de website was te lezen dat de tickets langer geldig blijven en dat de termijn verlengd wordt, zolang de sauna dicht moet blijven. Nu lijkt het dat de sauna in juli weer open mag, maar ik kreeg ineens geen verzoek meer tot verplaatsen van de reservering. Daarom ben ik er zelf maar achteraan gegaan. En wat blijkt? Ze willen dat ik in juni kom en dan alleen maar in het zwembad ga en in het park ga liggen en geen gebruik maak van de sauna. Dit zou tot 30 juni kunnen en daarna zou het niet meer kunnen. En dat is precies de datum dat de sauna wel weer open gaat! Ze ontnemen me dus ineens de mogelijkheid om van het ticket gebruik te kunnen maken en in de sauna te kunnen op het moment dat het weer mag van de minister. Ik krijg nu de kans om het geld terug te krijgen in de vorm van een voucher. Dat is makkelijk! Dus nu er minder mensen in kunnen, geef je liever oude klanten die al lang een ticket hadden hun geld terug en maak je nieuwe reserveringen die duurder zijn. Ik ben zeer slecht te spreken over de houding van deze gelegenheid. Ik heb nu een paar keer heen en weer ge e-mailt, maar ze zijn onverbiddelijk en totaal niet uit om tot een goede oplossing te komen. Ik ben helemaal klaar met deze club en zal hier niet weer komen. Tevens zal ik het ook niemand aanraden meer. Sowieso is het geen dagje uit meer, maar maximaal zes uur dat je mag verblijven in deze gelegenheid. Thermen Bussloo, schaam je, hoe je met je gasten omgaat.

Le Champ de Guiral

31-05-2020
L'accueil est formidable, le lieu très bien tenu, et les confitures délicieuses

Camping Naturiste La Clapère

31-05-2020
nous sommes allés deux fois et toujours bien reçu. propriétaire serviable.
à l'écoute. Les soirées paella ou autres, nourriture et boissons en suffisance.

très grand camping et calme. belle piscine. personnel agréable.
peut-être proposer de nouveaux plats au resto. (mais très bien comme ça).

nous reviendrons.

Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen

31-05-2020
Dit jaar is de loop eruit gehaald het terrein is door nog maar een poort toegankelijk mss verbeterd dat de sfeer. Een grotere parkeerplaats zou niet gek zijn als er 25 plaatsen zijn is het veel. Met de boot is het ook mogelijk. Ik vind ook dat de toegang naar het water verbeterd kan worden.

Sauna Fort Resort Beemster

29-05-2020
mooie sauna, zonde van het monumentale pand. helemaal verkracht zou je in de volksmond zeggen. eten is redelijk, wel erg duur. servies en glazen niet schoon. Er dreven allemaal vieze dingen in het zwembad. in het toilet een dikke bruine remspoor. De kwebbelende meiden groepjes vind ik erg leuk. Meiden zien er goed en verzorgt uit. Veel uit het gooi en de neus omhoog. Beter dat de gasten dat doen dan de meiden achter de balie. Er loopt ook een blonde kerel met kale plek op zijn hoofd te commanderen en vrouwonvriendelijke opmerkingen te maken. heel irritant. kortom , mooi spul, zonde van de locatie met zijn historie, redelijk eten, verzorging en netheid slecht. arrogant personeel. een magere vijf is onvoldoende. Werk aan de winkel.

Sport- und FKK-Verein Herzsprung

29-05-2020
Hallo möschte mahl sagen das das hier,immer sehr gut und auch immer freundlich Leute sind.Und ich das auch jeden empfehlen kann. mit freundlichen Grüßen Fred

Avatan

29-05-2020
I tried to go but they wouldn't let me. I wrote them:

Dear Avatan:

I am a 66 year old male (life long California boy) going to visit my 70 year old sister, who lives in Albert Lea, MN, this early August. I will be there for just over 2 weeks and we may have some extra time to spend. I am wondering, where are you located? Can I see a map? My sister is not a nudest and if possible I would like to introduce her to the lifestyle. I think she might end up really liking it. She's a lovely person.
Can you help me out?
Thank you,
Kevin

And they wrote me back:
Hi Kevin,
Thanks for your interest in Avatan. Unfortunately, our single male
memberships are full, so we are not admitting single male visitors at this
time.
K

Obviously, something is up here.
Cannot recommend Avatan

Bargerhoek (vereniging NUL Emmen)

27-05-2020
Goed om te horen dat e.e.a. weer zachtjes gaat “draaien” na de corona-perikelen. Na ons bezoek van afgelopen jaar (zomer 2020, 40 gr ????) komen we graag ook dit jaar weer een poosje op bezoek om lekker vakantie te vieren en de buurt weer te verkennen ????????.
Groetjes uit Beers, Jan en Jeanet ( en Guus ????)

Leysdown East

27-05-2020
Known locally as Shellness naturist beach, this beach is an officially recognized naturist beach.
The beach itself is made up of sand and shells. The dunes offer some protection from the wind. A good mix of male and female users. Free parking 100ft away. No facilities on the beach, although a refreshment shop has opened nearby (3 mins by car).
The water is tidal and the bed is soft mud. The water tends to be quite warm and at high tide gives you a good hour of swimming. Very friendly regular users and as the beach is at the very east of the island, you don't get any passing trouble. Overall, if it's your first time trying the nude beach scene, then this ones for you. You will be made to feel most welcome

Scheveningen / Wassenaar

27-05-2020
Ik lig vaak tussen wassenaar en katwijk mag je daar ook naakt liggen, maar is lekker soms van die rare mannen die dan foto's maken van naakte vrouwen.dacht gaat toch nergens over hier ook mensen met ervaring erover.ik zoek gezelligheid en zonnen. Hoop dat iemand dat ook ervaart.groet jeroen

Naaktstrand Groene Ster

25-05-2020
het is een mooie omgevening het er erg rustig

Bargerhoek (vereniging NUL Emmen)

24-05-2020
Geweldige camping met volop natuur en rust. In het verenigingsgebouw is een prettige huiskamer om TV te kijken, boeken te lenen, spelletjes te doen die volop aanwezig zijn en gezellig samen zijn. Activiteiten volop en ruimte voor gasten om activiteiten te bedenken. Honden mogen in de huiskamer niet verblijven, wat logisch is. Je kunt onder een gezamenlijk douche, gesloten douche en buiten douche. Afwas mogelijkheden, wasmachine, centrifuge en toiletten en urinoir. Gezellige gastparen om je te ontvangen en helpen als je een probleem hebt. Maar, de gastparen houden ook toezicht of de protocollen worden nageleefd op Prettig Bloot en wat je hond wel en niet mag. Niet op het terrein uitlaten zodat andere gasten geen last van je hond hebben. En opruimen als er een “ongelukje” is gebeurd. Aangelijnd of afgerasterd bij je verblijf houden. Niet iedereen houdt van honden. Direct buiten het terrein kunnen honden voldoende en goed uitgelaten worden.

De standplaatsen worden gemengd toegewezen aan leden en gasten van buiten de vereniging. Leden van de vereniging bevinden zich overal. Zodat gasten van buitenaf bewust met leden van de vereniging in contact kunnen komen om groepsvorming te voorkomen.

Je hebt Strand Jutters en Camping Jutters. Strandjutters zoeken op het strand naar aangespoelde waren om er iets moois mee te doen. Camping Jutters gaan willens en wetens een vereniging waar gedragsregels gelden in een kwaad daglicht stellen. Je hebt appels en verrotte appels in alle soorten verenigingen.

Kortom. Een geweldig terrein waar de natuur je tot rust brengt en het klimaat prettig is door de bebossing eromheen. Vrijwilligers van de vereniging doen hun best om het een ieder naar zijn zin te maken op deze prachtige camping waar wij al jaren komen.
Wij gaan zeker, ook dit jaar weer, met veel plezier op deze camping staan.

Groetjes,
Simon en José

Barinatxe

23-05-2020
Buen lugar y buena gente.

Neeltje Jans

21-05-2020
Heerlijk strand , veel ruimte

Optisport zwembad zuid, Schiedam

21-05-2020
Na 6 weken weer gezwommen, Was weer heerlijk.
De opkomst was mager, 5 personen. Hopelijk gaat dat veranderen.

Sauna Grosthuizen

20-05-2020
Wij komen al jaren met plezier

Plage des Petites-Folies

20-05-2020
Très belle plage sur environ 600 m de long ( côté naturisme ). beaucoup de rochers dans la partie baignade.

Optisport zwembad zuid, Schiedam

19-05-2020
Wij zijn blij u te mogen melden dat het naturistisch zwemmen aankomende woensdag weer van start zal gaan.
De tijden van het zwemmen zaal gelijk blijven aan dat van voor de sluiting van het zwembad.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijk groet,

Jack en Raymond

Lichtheideheim Glüsingen

19-05-2020
Ich kenne das Gelände schon mehrere Jahrzehnte. Nichts für "anspuchsvolle Leute". Wer "Schickimicki" braucht ist hier aber fehl am Platze. Leute mit Freude an der Natur fühlen sich hier aber wohl.
Rudi - Lichtheideheim Glüsingen

Het Reterink

19-05-2020
Afgelopen weekend een zeer fijn verblijf gehad bij Ed en Saskia in een appartement. Appartement voorzien van alle gemakken en alles heerlijk schoon!
Helaas geen gebruik van de sauna en het zwembad kunnen maken maar dat wisten wij
i.v.m. de corona maatregelen.
Heerlijk kunnen fietsen door de bossen. O.a. Holterberg en Deventer en met het weer
hebben wij het ook zeker getroffen.
Wij komen zeker terug Ed en Saskia en bedankt voor de gastvrijheid op Het Reterink!

De Waterlelie / Optisport Zwembad Almere-Stad

18-05-2020
Wegens gebrek aan belangstelling en daardoor een negatief resultaat op de zwembadhuur is besloten tot nader order geen zwemmen meer te organiseren.

NOL Hoogezand-Sappemeer

17-05-2020
Ik vind het super , leuke gezellige mensen ontmoet en leuke gesprekken gehad

Le Village du Bosc

15-05-2020
comment juger le village du bosc ?
ce n'est juste pas possible , quand j'arrive j'ai toujours une expression :
enfin j'arrive à la maison !!!!
merci à nathalie, mamie, papy, philippe , riton, annie ( super mamie !! ) et tout le team ,
, oops j'ai oublier gerarth et héléne , le cadre ( magnifique ) tranquilité, on s'y sent bien

francky la marmotte

Dolcoed

14-05-2020
We took our large touring caravan to Dolcoed in 2019, easy access, short distance from road but very quiet site. Great pitch size, dogs really welcomed, fresh water and pay as you go electric. Brilliant, we saved a fortune on electric and it worked out for us just over £1 per day. The site is lovely and quiet, friendly, rural, but within walking distance to local pub and easy to get to so many places it's very central. We walked for miles with our dog alongside the river, it was beautiful. The site has developed so much since we saw pictures in 2017 and the recreation facilities and showers/toilets are immaculate, modern and hot and best of all FREE. Thank you for making us so very welcome, we will see you in 2020.

Dolcoed

14-05-2020
We took our large touring caravan to Dolcoed in 2019, easy access, short distance from road but very quiet site. Great pitch size, dogs really welcomed, fresh water and pay as you go electric. Brilliant, we saved a fortune on electric and it worked out for us just over £1 per day. The site is lovely and quiet, friendly, rural, but within walking distance to local pub and easy to get to so many places it's very central. We walked for miles with our dog alongside the river, it was beautiful. The site has developed so much since we saw pictures in 2017 and the recreation facilities and showers/toilets are immaculate, modern and hot and best of all FREE. Thank you for making us so very welcome, we will see you in 2020.

Camping Bleesbruck

14-05-2020
Wij hebben in 2019 op het naturiste gedeelte van de camping gestaan. Het is een heel aangename plek met prima sanitair. Wat fijn is dat je gebruikt kunt maken van de faciliteiten van de rest van de camping. Het is een prima fietsland voor zowel de tourfietsers (langs de rivier) als voor de meer geoefende fietsers die een uitdaging zoeken in het meer heuvelachtige. Wij zijn meer dan te vrede en hopen zeker nog een keer terug te komen

Bargerhoek (vereniging NUL Emmen)

12-05-2020
Hoi

Ben er vorig jaar in september alleen geweest met mijn hond, prima ontvangst kreeg zelf biertje en bak water voor de hond, Als ik klaar was met caravan op de plek te zetten was ik vrijblijvend welkom op het terras mocht zelf je eigen drinken meenemen of kopen. Ben paar keer op terras geweest gewoon tussen de leden in zitten dat zie je weleens anders, omdat het al fris iwerd n de avond zelf nog kachel geleend. Er was zelf een mooi pad gemaakt naar het water buiten het terrein, daar heeft saartje (mijn hond) paar keer heerlijk gezwommen.

Een heerlijk onspannen weekend gehad, echt gevoel dat we midden in de natuur stonden.

gr Egbert & Saartje

Minicamping De Andere Kant

12-05-2020
Heerlijk rustig temidden van de akkers lekker effe weg

Naturisten Bed en Breakfast De Buizerd

12-05-2020
Al een aantal keer geweest. Uitstekend bevallen. Heerlijk ontspannen en relaxen. Super gastvrije mensen Jerry en Ilse. Zeker de moeite waard om heen te gaan.

De Groenlanden

11-05-2020
Mooi terrein. Goed onderhouden. Prachtige omgeving. Wel vraag ik me af of anno 2020, 6 ampers nog wel kan. 3 x doorgeslagen. Men kwam wel snel weer aansluiten.
Komen zeker na de corona perikelen een keer terug.

Het Stroombroek

11-05-2020
Heerlijk naturistenstrand.
Fijne bezoekers, fijne plek.

De Groenlanden

10-05-2020
als naturisten camping een van de betere van Nederland wij zijn tussen 2005 en 2010 een paar keer geweest en ik kan niets anders dan lof geven Jan en Gerrie twee hele lieve mensen die voor iedereen klaar staan ik kwam de eerste keer met een kapotte bus aan er werd een garage gebeld voor me en wat bood schappen mee genomen waar vind je dat nog ik bedoel klagers heb je overal maar zulke fijn mensen moet je zoeken wij hebben daar een paar keer echt genoten

Joop en Phil Bakker

Isabellagriend (bij Oolderplas)

10-05-2020
Heerlijke plek om naakt te recreëren de plek priema in orde gehouden door Ad en zijn vrienden o A Frits ik verheug mij er op als het weer kan

Berkendonk

09-05-2020
Heel mooi strandje en heel schoon, fijne mensen. Wel jammer dat er dan gewoon zo'n opzichter langs komt, maar zo erg is dat ook weer niet. Mijn zoontje van 9 loopt er ook gewoon in zijn blootje, ook al zijn er bijna geen kinderen op het naakte gedeelte. Wel het idee dat er wel eens iemand kijkt vanaf gekleden gedeelte. Niet dat wij dat erg vinden maar wel vreemd. Maar al met al heel tevreden.

Naturistenverein Wattenfreunde

09-05-2020
Uns hat es dort immer gut gefallen

Plage des Jaunais / Criques de Chémoulin

08-05-2020
Accès : escalier glissant à cause du sable, plage naturiste trop petit que se soit avec des marées moyennes et totalement impossible lors des grandes marées. Il y a souvent des algues vertes (danger) dégageant des odeurs pestilentielles. Question sera-t-elle ouverte pour la pratique du naturisme le 11 mai ?

't Hilgelo

08-05-2020
Super mooi rustig naaktstrandje met schoon sanitair kom zeker vaker
Jaap evers - 't Hilgelo

Naturisten vereniging De Maasplassen

08-05-2020
Tot nu toe ben ik, gezien mijn voornamelijk 'mobiele leven', steeds als daggast naar dit verenigingsterrein geweest. Dit jaar ga ik een lidmaatschap aan. Enerzijds om de vereniging te steunen en anderzijds omdat ik dan zelf onbeperkt gebruik mag maken van het terrein. Tussen zonsondergang en zonsopkomst uiteraard (Jammer genoeg ;-) niet. Dit is een plek waar je als vrouw 'alleen' met een gerust hart kunt vertoeven. Ik kom er vaak voor mn rust, de natuur en een verkoelende plons in het water en zoek daarom een plekje voor mezelf uit. Als ik wil kan ik een dag met mezelf doorbrengen, zonder te socializen. Heb ik die behoefte wèl, dan kan ik op de kantineboot, die dobbert op het water, een drankje, eenvoudige snack of een praatje maken. Ik heb hier nog nooit te maken gehad met opdringerige mannen. 'Slechts' een respectvolle benadering. Uiteraard blijven we mensen. ;-) Maar een echte Naturist WEET dat het in eerste instantie draait om respect voor Jezelf, de ander en de natuur en dat bloot genieten gewoon een gevoel van Vrijheid geeft en NIETS te maken heeft met seksualiteit. Ik wens jullie allemaal veel plezier toe op deze prachtige en rustige plek. Geniet!

FKK Dreiländereck

06-05-2020
Ich war 14 Tage in Neuenburg und war zufrieden ,
Das nicht alles wie Zuhause ist ist wohl verständlich und man muss halt mal kleine Abstriche machen .
Nun 5 * Sterne kann ich nicht ganz verstehen ,aber ich war mit dem Platz dem Essen der Bar dem ganze drumherum zufrieden ,auch meine Tiere waren begeistert.

Werde auf jeden fall wieder kommen denn auch das Personal war sehr nett.

Mfg Karl-Heinz St.

Naaktstrand Bussloo

06-05-2020
Als het vrijdag mee zit gaan we weer ff een aantal uurtjes aan het strand liggen
mits het niet al te druk is ivm met corona

Bargerhoek (vereniging NUL Emmen)

05-05-2020
Het is sinds vorig jaar 2019 een vreselijke vereniging geworden. Het hondenbeleid is er op gericht om honden eigenaren weg te pesten. Als je niet in de oude kliek past word je letterlijk weg gepest. Er wordt heel veel geroddeld. Ruimte om wat leuks te organiseren is er niet meer. Wordt tegen gewerkt door de kliek die er nu zit. Alles wat je doet wordt in de gaten gehouden door één gastpaar en een paar andere leden. Er kan nog veel meer gezegd worden........ Van een super mooie vereniging is het veranderd in iets vreselijks. Het is echt naturisme onwaardig dat men zo met elkaar omgaat. Als je in staat bent om de periode dat je er staat je oren dicht te doen en alleen te genieten van het mooie terrein is het een super plaats. Maar het roddelen vindt met name plaatse bij de receptie en toiletten. Daar ontkom je bijna niet aan.

Isabellagriend (bij Oolderplas)

04-05-2020
Mooi plek in de natuur, ik wandel erg graag naakt rond, tot nu toe rustig als ik er was, geen vervelende dingen mee gemaakt of gezien, kom er graag.

La Chênaie: Association "Club des Naturistes Rouennais"

03-05-2020
Clean and well equipped club with nice people.

Thermen katara

03-05-2020
Heel goed. Ruim, net, fijne maaltijden, mooie tuin, ruime rustruimte, grote parking.....genieten.

Orplid Darmstadt

02-05-2020
We sayed here Sept 2019 and except for the aircraft noise from nearby Frankfurt airport, this is a very tranquil and quiet site with plenty of space to camp. It has excellent modern facilities including a super pool complex which is something we have come to expect from German sites.
Terry&amp Val - Orplid Darmstadt
Terry&amp Val - Orplid Darmstadt (2)
Terry&amp Val - Orplid Darmstadt (3)

Camping Relax-Nat

02-05-2020
We stayed here August/Sept 2019 and we were very pleasantly surprised with mostly everything at the site. Great pool, jacuzzi area, good boules facility, public barbecues, nice shop and restaurant. The surrounding area is stunning with superb beaches 3 km away. Also great for cycling and walking with cycle paths very close to the site. Staff were very friendly and efficient. Toilet and shower facilities were excellent.
Only downside I suppose was that the pitches were mostly on a slight slope. We also met lots of lovely people from different nations including our own, very friendly again.
Definately going again.
Terry&amp Val - Camping Relax-Nat
Terry&amp Val - Camping Relax-Nat (2)
Terry&amp Val - Camping Relax-Nat (3)
Terry&amp Val - Camping Relax-Nat (4)
Terry&amp Val - Camping Relax-Nat (5)

De Vaarselhof (vereniging Zonnelust)

02-05-2020
Ik vertoef regelmatig een weekendje in dit kleine paradijs. Overzichtelijk en erg gezellig.

Lower Poulza Post

01-05-2020
We have stayed there on many occasions, simple uncomplicated site with lovely clean facilities. Friendly staff and the get together around the campfire in the evenings is lovely. Can’t wait to get back there!

Camping Naturiste La Clapère

29-04-2020
Geweldige camping, vriendelijke beheerders, het is elk jaar weer thuiskomen. Flinke plaatsen, natuurlijk opgezet.
Gezellig terras, iedereen schuift bij elkaar aan, als je de eerste keer komt voel je de warmte van de enthousiaste
gasten.
Omgeving is voor elk wat wils. Wandelaars, fietsers
Musea, Ceret, Perpignan, Argeles.
Je zit zo in Spanje.
Kortom kom genieten.
Albert en Trudy.

Vakantiehuis Boschwijk

29-04-2020
De verpletterende stilte, de ruimte, de vogels, de hazen, de weidsheid, de bossen, de zon en jullie hartelijkheid. Wat hebben we een rust ervaren! Wat hebben we genoten!
Bedankt Jorinde en Huib.
Maria en Hans

Naaktstrand Bussloo

28-04-2020
Ik kom er al sinds het bestaat.geweldig dat het er is.zo dichtbij huis .schoon en rustig strand en fijne kiosk.en mij voornaamste reden is zeker het naakt recreëren maar zeker ook zwemmen wat ik nu ontzettend mis.super dat het weer kan ,vooral in deze corona tijd.uiteraard op afstand ,en laten we ons eraan houden zodat het open blijft.blijf gezond ????????????????

PSHS

26-04-2020
My grandmother brought me here a lifetime ago.She was from Germany and no stranger to nudity. Me, as a kid, loved it and stayed in the life style ever since.
My stay was not as great as I wanted it to be. I had cabin one and the bed, has been there since WWII? I want to donate them a bed that has never been used. It is in the guest bedroom and no one ever stayed in that room. We have a large home and have lots of stuff to go somewhere. Oh, about my stay. Thanks to Heather it was saved. She is a very kind lady and went out of her way to help me.. My week was really good albeit the bed. Dave was very helpful. He is a wonderful person.
I'll do this again this summer but the virus may put a damper on many of our plans. Then again for those who are first timers and the wearing of those masks might relieve the anxiety of being naked in front of others. Kinda weird, packing nothing more tan a mask??? Really though, if it is all we ever need, we would all be naked.
Many thanks to Mary and staff.
Rev. John

Naaktstrand Strandslag Falga

24-04-2020
Het is een heerlijk (rustig) strand. Prima voor naakt zonnen en lekker zwemmen. Inderdaad regelmatig leuke gesprekken bij de vloedlijn!
Ook mensen die voor het eerst zijn kunnen rustig gewoon op het strand liggen.
Ik voel mij er thuis.

Duinpannen verderop niet aan te raden,.

Wijthmenerplas

23-04-2020
Ik vind heer heerlijk om savonds daar te liggen heerlijk beschut en uit de windt
Niet druk dan echt genieten

Plage: Keranouat

23-04-2020
très belle plage, trés calme
attention tout de même cette plage est plein ouest et n'est pas très pratique pour les enfants.

Gîtes Le Pont d'Adèle

22-04-2020
wk en cpl tout super bravo
marie patrick

Kralingse bos

21-04-2020
Hoi,

ik ben een vrouw en ben hier nog nooit geweest, dit jaar wil ik het een keertje ervaren hoe het is om helemaal blood te gaan.
Zijn er veel mannen of ook vrouwen aanwezig? en voelen vrouwen zich daar op hun gemak, zonder dat er een man met zijn mobieltje foto’s aan het maken is? Mannen mogen wel naar mij toe komen voor een praatje of naast mij liggen maar wil natuurlijk niet dat er foto’s van mij op internet verschijnen.

Hoe ervaren jullie dit?

Le Perron (Athena)

21-04-2020
dank je wel marijke en cor!!!

omdat jullie op de camping zijn terwijl wij er niet op mogen door de corona.

dit zorgt er wel voor dat er minder kans op inbraak is.

en gelukkig zijn lilianne en paul er ook weer na vast te hebben gezeten in spanje.


groet jan en ria

Naaktstrand Strandslag Falga

18-04-2020
Mijn vrouw en ik zijn er vandaag geweest en ik vond het een slechte ervaring. Wij zijn nieuw in het naakt zonnen en zijn vlak achter het strand in een duinpannetje gaan liggen zodat niet iedereen ons direct ziet. We wilden even wennen aan het gevoel. Nog geen 10 minuten later komt er een man die ons vriendelijk groet dus groeten we uiteraard terug met een klein beetje schaamte. Meneer trekt ook z'n kleren uit en gaat op 10 meter van ons af liggen maar op zo'n manier dat hij ons goed kan zien. Een paar minuten later kijk ik zomaar even zijn kant op en is meneer bezig met z'n jongeheer. Weer even later nog een man en weer hetzelfde verhaal.We zijn onwijs geschrokken en hebben snel de kleren aangetrokken en zijn weggegaan. We zaten duidelijk niet op de juiste plek.

Zoetermeerse Plas / Noord AA

16-04-2020
Inmiddels is de situatie hier al jarenlang aangepast..De intro hier nog niet..

Engelgaarde

15-04-2020
Vandaag was het top weer bij de plas.
Klein groepje zo'n aanbidders
Heerlijk relexed gelegen
Water was 14 gr

Barry en angeline

't Twiske / Baaiengat

15-04-2020
Het is 2020 er heerst een Corona-Virus. Dus er is minder publiek dan voorgaande jaren. Helaas zijn de struinende en glurende homofielen niet in lockdown.

Voor mij als hetero man is het nu gewoon niet prettig meer om hier naakt te recreëren. Ik heb al een aantal van die viezeriken aangesproken dat ik hun gedrag vervelend vind, maar dan krijg ik te horen dat dit een vrij land is. Wat het ook gewoon is en moet blijven, maar voor mij hoeft het zo niet meer!

Waarom kan er niet een cruise verbod komen? Blijf gewoon op 1 plek zitten! Ga niet de hele tijd rondjes lopen en fietsen en de hele tijd naar andere mensen gluren op een smerige manier.

Er is volop plek in het Twiske waar dit soort smeerpijpen hun ding kunnen doen. Gun ons ook een plek waar jullie viezeriken niet mogen komen!

Campingplatz Halbendorfer See

14-04-2020
Der Campingplatz ist wunderschön wir fahren schon viele Jahre dorthin auch die Dauercamper sind supertoll wir verstehen uns mit allen gut .LG die Coppis
Ein kleiner Makel ist leider,es gibt keinen W-LAN und schlechten Handyemfang

Amsterdam Zuiderbad

14-04-2020
Wanneer gaat dit zwembad weer open dan kunnen we weer naakt zwemen en dat is leuk hoor

Corsica Natura

13-04-2020
seit 1990 Gast bis 2019 in Corsica Natura, toll bis dahin wollten 2020
wieder kommen, wie jedes Jahr. Erfahren Ende 2019, es gibt einen
neuen Besitzer mit neuen Perspektiven.
Der Neubesitzer macht nicht nur das Restaurant sondern auch Party,
mit lauter Musik, schlecht für Anwohner in Restaurant-Nähe.
Nie mehr "corsica natura". Schade. Wir kommen wieder, aber nicht
mehr Corsica natura.

Cayton Bay

13-04-2020
be it difficult to access a nice spot when quite with loads of space good at the end of the day at the north end .

Lakeside Naturist Holiday Resort

09-04-2020
we have been going to Lakeside for many years our first visit was in 2008 with our tent and 2 dogs , we loved it so much we have visited over 30 times in the last 12 years , we love every thing about lakeside some times its full with 50 caravans and tents or more at other time its a bit less buissy we always enjoy our holiday. this time we had to change date as lakeside was closed cv19 restrictions but tony was great changed date for free as always great service thank you

Domaine Naturiste de Chaudeau

06-04-2020
BONJOUR LE COMMENTAIRE DE MR PATRICE GENTON EST COMPLÉTEMENT ABSURDE.IL DOIT SE TROMPER DE DOMAINE ON Y VA REGULIEREMENT TRÈS BON ACCUEIL RÉSIDENTS SUPER SYMPA LAC TRÈS POISSONNEUX UN PLAISIR DE PÉCHER PLUSIEURS TERRAINS DE PETANQUE IMPECCABLE EPICERIE OK RESTO DE MÊME. BELLE PISCINE SYMPA 6 KM DE BALADE DANS LE DOMAINE LE CALME LE RESPECT DOMAINE NATURISTE A RECOMMANDER TRÈS BIEN ENTRETENU10/10

't Hilgelo

05-04-2020
Super mooi naakt strandje en schoon sanitair zeker een aanrader

Max's Garden

05-04-2020
Very good venue. I went with Noah's Ark naturist club for an all day visit in late February which included a 2 course lunch and obviously use of the facilities. Would definitely recommend.

Ivan Morgan

Golfbad Oss

02-04-2020
Vind de sfeer gezellig, hoop dat we in najaar weer kunnen zwemmen, wens iedereen gezonde maanden toe groet aan speciaal Johan en zijn vrouw
Gr Hillie en Hans van leeuwen uit veenendaal

De Vrije Vogels

31-03-2020
Wij rijden al zeker 15 jaar rond met een camper. Waarbij als dat ook maar enigszins mogelijk is, naar naturistencampings gaan in heel Europa., géén camper plaatsen dus. Het geeft daarom een goed inzicht wat campings zoal te bieden hebben. Deze camping staat zeker in de top 5 van de beste ervaringen die we ooit hebben gehad. De sanitair gebouwen vonden wij bijzonder ruim en schoon en met voldoende ruimte om te douchen of te wassen. Men kan kiezen of je een plek met voldoende privacy wilt of gezellig bij elkaar zonder boven op elkaar te staan. Het zwembad en de speeltuin zien er bijzonder netjes en goed onderhouden uit . In de grote en vooral gezellige kantine is het prima vertoeven. Daarnaast was onze ervaring dat de beheerders uitermate vriendelijk waren en alle tijd aan je besteden om je naar een plek van je voorkeur te helpen. Last but not least , ik werd ad hoc in de gelegenheid gesteld om de 1e avond als muzikant op te treden waarbij de de aankondigen dezelfde middag al overal bekend werd gemaakt. De hele kantine was er voor ingericht. Ik vermeld dit toch wel nadrukkelijk omdat ik op zeer veel campings heb gespeeld maar nooit meegemaakt dat het zo goed was geregeld. Ik heb er ook nooit wat voor gekregen , in dit geval werd meteen duidelijk gezegd dat mijn verblijf gratis was. Kortom , alles bij elkaar geteld , een ontzettend goede , gezellige en fijne camping om te zijn. Wij komen zeker weer terug ! Groeten Herman & Analies.

Camping Cala del Aceite

30-03-2020
Llevamos muchos años yendo a la zona nudista nos encanta y nos sentimos muy cómodos.es nuestro paraíso

Bargerhoek (vereniging NUL Emmen)

29-03-2020
Een oase van rust, gegroet Theo

VILAPURA

29-03-2020
Prachtige b&b met uiterst vriendelijk echtpaar als eigenaar. Prima ontbijt en op verzoek ook lunch en/ diner mogelijk tegen zeer schappelijke prijzen en met zorg en smaak bereid.
Zwembad is heel klein (2,5 bij 2,5m), maar geeft verkoeling. Prettig terras en grasveld met stoelen, stretchers en zit/ligzakken. Koelkast met consumpties aanwezig met aftekensysteem, ook weer tegen zeer schappelijke prijzen.
Naturistenstrand op fietsafstand, nog wel een stuk lopen door een natuurgebied.

La Breur: Association "Club du Soleil Macon-Laizé"

29-03-2020
Wij hebben bijna een maand bij la Breur doorgebracht. Prima oefening om ons Frans wat op te vijzelen. Mooi terrein, vriendelijke mensen, sanitair oké. WiFi bij het clubhuis, waar zelfs Nederlandse boeken liggen in het kastje onder de bar. Praktisch elke middag wordt de barbecue opgestookt en kun je gezellig eten met de clubleden. Qua plaatsen kun je - mits er plaats is - kiezen tussen zon en schaduw. Veel meer dan de vogels hoor je niet op dit terrein. Boodschappen deden we meestal in Macon, dat een grote supermarkt heeft.

De Potten Sneek

28-03-2020
Is het naaktstrand de Potten ook gesloten i.v.m. het Corona virus? Wie weet er wat van? Gr Sneeker naturist.

Casa Somba

28-03-2020
Al een aantal jaren te gast bij Claudine en Francis. Uitstekende gastheer en vrouw. Hier voel je je welkom. En wordt gastvrijheid met een hoofdletter G geschreven. Nooit te verlegen voor een verhaal uit hun verleden in Afrika. En je wordt bedolven onder de vele tips voor dagtrips. Wij komen helemaal tot rust tijdens ons verblijf. Heerlijk.
Elly en Hans

Casa Somba

28-03-2020
Al een aantal jaren te gast bij Claudine en Francis. Uitsteken gastheer en vrouw. Hier voel je je welkom. En wordt gastvrijheid met een hoofdletter G geschreven. Nooit te verlegen voor een verhaal uit hun verleden in Afrika. En je wordt bedolven onder de vele tips voor dagtrips. Wij komen helemaal tot rust tijdens ons verblijf. Heerlijk.
Elly en Hans

Naturistenpark Lobau

27-03-2020
Ich kann die Anlage für jeden Naturisten sehr empfehlen. Sehr freundliche Athmosphäre

Naturistenpark Lobau

27-03-2020
Hallo !
Kann das Gelände sehr empfehlen.Wenn ihr Wien besucht,schaut rein das Gelände ist für jeden Naturisten sehr zu empfehlen.

Stichting Naturistisch Zwemmen Gennep

27-03-2020
Wij komen al lange tijd hier regelmatig. Inmiddels met onze zoon van 2,5 jaar oud en hij kan zich hier prima vermaken in het peuterbadje en zwembad met glijbaan. Er hangt een gemoedelijke en gezellige sfeer. Ook de wellness is van alle gemakken voorzien.
Jammer dat het nu gesloten is wegens Corona maar uiteraard begrijpelijk. We hopen volgend seizoen weer van de partij te kunnen zijn. Aan alle vrijwilligers die hier werken, bedankt! Top hoe jullie al lange tijd alles gezellig draaiende houden en we kunnen genieten in de koude tijden van een heerlijke zwem en sauna avond!

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

27-03-2020
Une merveille ce camping :)
Faut y retourner

Domaine Naturiste de Chaudeau

26-03-2020
Depuis 1986 nous passons une partie de nos vacances au Chaudeau
Donc!

Les Bruyères d'Arvor

26-03-2020
Geweldig mooi terrein. Ruime plekken en mooie te huren accommodaties. Wij hadden accommodatie La Sterne gehuurd. Top.
Verenigingsleden zeer vriendelijk en behulpzaam. Als je van rust houd is dit terrein zeker aan te bevelen. Omgeving heuvelachtig maar met e-bike goed te doen. Op korte afstand ook vlakke fietsroutes.
Groot zwembad.

.

Maarsseveense Plassen (gratis strand)

24-03-2020
Vorige jaar een aantal keer geweest. Ben eind twintig en voor mij een eerste ervaring. Fijn intiem strandje. Herken wel iets van de calvinistische insteek, het is eerst toch wat onwennig. Toch voelt het fijn, het is een beschutte plek met een gemoedelijk publiek. Waterkwaliteit is prima en het voelt heerlijk om het water in te gaan.
Publiek is gemixt, toch veelal mannen (ik lag op beide strandjes) en soms wat bekijks, maar ach dat maakt t wel spannend. Een keer goed contact aan over gehouden.

Laakse Strand

22-03-2020
Hoewel Laakse strand voor nudisten en naturisten best groot is, is de toegang tot het water erg beperkt. Veel riet, weinig onderhoud langs de waterkant, jammer. Het achterste deel is de prooi van voornamelijk mannen, zeker niet allemaal homo, maar wel geïnteresseerd in elkaars lijf. Als je daar niets mee te maken wilt hebben, ga je liggen tussen de gezinnen (met kinderen), vooraan. Daar blijft het wel netjes.

Naaktstrand Bussloo

21-03-2020
In 2019 hier een aantal keer geweest met mijn vriendin en het tropische weer. Het was enorm fijn toeven! Heerlijk water, goede kiosk. Rust, stilte. Alle vreemde dingen,zoals in de reviews staan, herken ik niet. Het is veel zedelijker geworden dan voorgaande jaren. Ik zie wel eens wat, maar goed, 1 hardrijder in de straat maakt het nog niet een racebaan, of wel?

Hoornse Plas

21-03-2020
De laatste twee jaar regelmatig bij de HP geweest vanwege mijn vaste recreatieplek door jeugd is verpest. De sfeer is aanzienlijk verbeterd. De klassieke indeling van m/m is nu aan de zijde van de A28 en de bosjes achter de kiosk. Je hebt er geen last van. Opdringerige figuren en glurende voorbijlopende vrouwen zijn er altijd. Niet aan storen, of een praatje maken, wordt het een stuk gezelliger. Het laatste jaar ook veel vrouwen weer, stellen, en gezinnen.

Quinta do Maral

21-03-2020
slecht plaatsen Zwembad kun je geen zwembad noemen amper groot genoeg voor je grote teen Belachelijk dat je voor je auto moet betalen bij je caravan.
Route naar de camping slecht aangegeven. Wegen op de camping beneden alle peil. Wij zijn geen luxe kampeerders maar dit slaat nergens op.

Recreatiepark Elsendorp

21-03-2020
Wij komen nu al een aantal jaar tijdens de meivakantie op Elsendorp en hebben zelfs een zomervakantie gedaan.

Zelf hebben wij ook een paar tatoeages en dat wordt wel gedoogd. Dus problemen totaal niet.

Het is een heerlijke camping en ja er wordt wat gezegd als je je niet aan de regels houdt. Prima zo hoort het ook. Verder is het maar net wat je zoekt op een camping en dat de vaste clan anders is, prima leef en laat leven zou ik zo zeggen. Vriendelijk gedag zeggen doet iedereen. Het is maar net hoe je zelf met de dingen en je omgeving omgaat. Wij hebben in ieder nooit problemen en het feit dat we iedere x terug komen, zegt genoeg.

Of onze meivakantie nu doorgaat, we zijn benieuwd en wachten nog even af.

La Serre de Portelas: Club du Soleil de Clermont Ferrand

20-03-2020
C'était génial
le fait d'être nu sa montre qu'on n'est en parfaite harmonie avec la nature.
Je vous le conseil. Car depuis que j'y suis aller ,j'ai jamais remis mes vêtement !

Orange Wellness Centre

16-03-2020
Al enige jaren ga ik met plezier naar deze sauna en fitness. Het laatste jaar is de sauna in hygiene flink op achteruit gegaan. Met name ligt de focus op het binnenhalen van nieuwe leden, maar niet op onderhoud en kwaliteit. Ondanks toezeggingen van Orange tot het treffen van extra maatregelen om corona besmettingen te voorkomen zoals een schoonmaakploeg zitten de prullenbakken overvol, de vloer plakt en is bedekt met viezigheid. De vloer wordt nimmer vochtig afgenomen. Papier voor het droogmaken van handen is regelmatig niet beschikbaar en wordt pas op verzoek soms aangevuld. De kleedkamer ontzettend warm en de toiletten vies. Door het gebrek aan hygiene boxen in de toiletten stinkt het van tijd tot tijd ontzettend. De manager waant zich viroloog. Het luisteren, constructief communiceren en het daadwerkelijk onderzoeken of de klachten gegrond zijn, zijn vaardigheden dat bij de manager ontbreekt. Sterker, de manager moedigt een melding bij de inspectie aan. Het is jammer dat op deze manier met klanten wordt gecommuniceerd. Klant is duidelijk geen koning!

Le Perron (Athena)

01-06-2020
Nou Liliane (en Paul en Cor en Marijke)
Ik heb even naar de recensies zitten kijken en een aantal ervan gelezen. Wat een complimenten!
En wij zijn het er helemaal mee eens.
Tot vlug, Frans en Els.
About the website / disclaimerAdd destinationContactAdvertiseread more


Time: 0.608