Naturistguide

Reviews by Roelof & Corry

Cambridge Outdoor Club

21-10-2019
We have had a wonderful time this summer at the COC. very kind welcoming reception by the club members and beatiful well maintained area.
We will certainly be back during our next holiday in Britain.
Roelof & Corry (NL)

Playa Nudista Benalnatura

20-10-2019
Super....... kom zeker terug..... zalig zwemmen in mooi helder water ......echt aangenaam ...proper..... wil David terug zien.

Castillo de Papagayo

20-10-2019
Geboekt via Euronature. Wij verbleven in de herfstvakantie zes nachten in een type 6 appartement (nr. 68) en daarna één nacht in type 1. de twee types liggen op enige afstand van elkaar, in gescheiden complexen. Type 6 ligt bij zee en type 1 niet. Dit waren onze bevindingen in willekeurige volgorde:

Type 6 is veel beter dan type 1. Het is ruimer, je hebt mooi uitzicht op de zee en een beter zwembad. Type 1 is vrij klein, voorzien van oud meubilair en weinig comfortabel.

De bedden in type 6 krijgen een vijfje. Ze zijn te kort voor de gemiddelde Nederlander en er lag alleen een dekbed op; geen laken. Best lastig als het grootste deel van de nacht het te warm is voor een dekbed. De bedden in type 1 krijgen een drie. Je kon het dekbed aan het voeteneinde niet instoppen en de matrassen waren niet fijn.

De keukeninrichting is eenvoudig, maar voldoende. In type 6 waren de pannen en messen prima (dat hebben we vaak anders meegemaakt), in type 1 was dat redelijk.

Als je niet goed tegen wifi of 4G straling kunt, zit je hier goed, want internet is er nauwelijks. Wifi doet het alleen een beetje bij de receptie, maar valt daar vaak weg. Mobiel internet is heel traag en valt meerdere keren per uur voor een aantal minuten helemaal weg.

Er zijn zonnebedjes, maar die hebben geen verstelbare rugleuning, alleen een kleine verhoging aan het hoofdeinde. Niet heel prettig als je een boek wilt lezen.

De gemiddelde leeftijd van de gasten is hoog te noemen.

Bij type 6 is een sauna, maar daarvoor moet je apart betalen. We hadden niet de indruk dat iemand er gebruik van maakte.

Het zwembad bij type 6 is best aardig, je kunt er prima baantjes in trekken. De watertemperatuur was 23 à 24 graden. Wel apart dat je er alleen tussen 9.00 en 18.00 uur in mag. Het zwembad bij type 1 is kleiner en vooral geschikt om even af te koelen.

Bij het restaurant naast type 6 kun je lekkere vis eten.

In nummer 68 (type 6) waren geen verduisterende gordijnen en het slaapkamerraam lag op het zuiden. Dat maakt een siësta lastig, tenzij je een slaapmasker bij je hebt. Neem dan ook meteen oordoppen mee, want naast het slaapkamerraam loopt een waterleiding van het zwembad die tussen 9.00 en 18.00 uur flink geluid produceert.
Overigens leek het erop dat de andere bungalows bij type 6 luiken hadden waarmee je kon verduisteren. Type 1 had betere gordijnen in de slaapkamer.

Er is geen airco, maar wij misten het niet. Het was niet bloedheet tijdens onze vakantie en de zeewind koelt genoeg af.

Het uitzicht bij type 6 is mooi en je loopt zo naar de zee waar een paar mooie zwembaaien zijn, zelfs voorzien van trappetjes. Je kunt in het heldere water ook leuk snorkelen.
In type 1 bevinden zich nauwelijks stopcontacten. De enige die bruikbaar was, was die in de keuken. Gelukkig hebben we altijd een stekkerdoos bij ons.

Het personeel is heel vriendelijk.

Lanzarote is verder best een mooi eiland. Het ziet er over het algemeen (waarschijnlijk dankzij César Manrique) net wat beter uit dan Gran Canaria en het landschap is spannender dan dat van Fuerteventura. Wij vonden wandelen rond vulkaankraters (La Caldera Blanca) erg leuk, en indrukwekkender dan de bustour door Timanfaya (die niet slecht is, maar je zit wel een beetje in een bus te zitten). Ook La Cueva de los Verdes is een aanrader en het entreegeld zeker waard, in tegenstelling tot Los Jameos del Agua, dat van de albinokreeftjes een te hoog geprijsde tourist trap heeft gemaakt. Verder is het leuk om fietsen te huren en langs de zee van Arrecife naar Puerto del Carmen te fietsen, waarbij je langs het vliegveld komt en de landende toestellen bijna kunt aanraken. Wat Charco del Palo betreft kan ik me voorstellen dat mensen het helemaal geweldig vinden (we hebben mensen gesproken die er al jaren kwamen) maar voor ons was het niet zo geschikt. We zijn naar genoeg andere naturistische bestemmingen geweest die beter bij ons pasten.

Dunas de Guardamar

19-10-2019
Plek was moeilijk te vinden met Tomtom en Google Maps, voer Camino del Rebollo in als bestemming en loop via de loopbrug naar het strand. Na een stukje bewaakt strand kom je eerst voorbij een stuk strand waar het meer op een vuilnisbelt lijkt. Flessen, blikjes en inhoud van volledige vuilnisbakken ligt er. Daarna een lekker lang naaktstrand en niet erg druk. Je kan kilometers lopen en in de duinen liggen (wat niet de bedoeling is), het water was schoon, het strand vies. Veel dode vis op moment dat we er waren. Toch de moeite waard om heen te geen.

Saunapark Wurselen

18-10-2019
Sauna en zwembad waren prima. Personeel vriendelijk. Alleen het eten...op de website stond dat er sprake was van marktfrisse producten en goede keuken. Wij hadden een 'flammkuchen" besteld..die kwam uit de diepvries, was aangebrand en 25 cm in doorsnee. De bediening verontschuldigde zich...en nam hem mee terug. Koffie met koek dan maar...koek kwam ook uit de diepvries...!

Plakias beach

18-10-2019
Fijn strand, aardige strandwacht. In juni 2 x politie controle, daar het geen officieel FKK strand is. Je doet dan even iets aan en als ze weg zijn heb je de hele dag weer rust.Wel druk, dus wie van rust houd kan beter ten oosten van Plakias helemaal aan het einde van het strand een leuke plek zoeken.

Corsica Natura

18-10-2019
Septembre fût magnifique et les lattes du lit en bon état.Notre troisième séjour a été aussi agréable que précédemment et envisageons d'y revenir l'an prochain au mois de septembre ,seul bémol: le manque de possibilité de connection correcte au réseau sans fil.Au vu du nombre de structures de tourisme naturiste il devrait être possible de faire pression sur la collectivité pour obtenir un relai.
Alain.

Nudefest - Festival 6th - 13th July 2020

14-10-2019
I have never run a naked 10k before but this was awesome. I really enjoyed the run and the organisaation was amazing. Thanks to the team and all the hard work setting out the course and the drinks' stations. I will be back to do it all again next year !

Lavinia Naturist Resort

14-10-2019
Wim en Annemie zorgen voor een warm onthaal in hun geweldige resort. De gastheer en -dame maken deze prachtige locatie helemaal af. De accommodaties zelf zijn goed verzorgd, ruim en voorzien van alle moderne gemakken. De zwembaden en de sauna maken het voor de diehard naturist helemaal af.

Zelf koken kan makkelijk, maar de maaltijden verzorgd door Wim en Annemie zijn ook aan te raden.

Kortom: een aanrader we hebben geweldig genoten.

Petit Hotel Natura

14-10-2019
De kamer met uitzicht op zee was fantastisch, romantisch!
Maar het personeel beviel het meest.
Ze zijn zo vriendelijk, ze staan altijd voor je klaar.
Een ultieme vakantie om te ontspannen.

Wij komen zeker terug!

Sasso Corbo

13-10-2019
Het staan in onze top 2 van alle 20 vakanties die we gehad hebben met de boys. Het is allemaal zo ontzettend goed afgestemd. Alles lijkt te kloppen en het is zo gewoon en ontspannen. Onze jongste zoon (14) vond het maar niks om te gaan(hij mocht vorig jaar de vakantie kiezen, en ik dit jaar, dus hij zei: okayyy..;-)). Op dag 3 vergat hij zelfs zijn handdoek om te doen, wat voor hem een dingetje is natuurlijk in de pubertijd. Het eten dat 2 keer per week georganiseerd wordt is superlekker en gezellig. De eerste keer dacht ik: moet ik nu wel kleren aan naar het diner, maar die onzekerheid viel direct weg bij aankomst. Het is nl. geen issue, wel/geen kleding, doe waar je je lekker bij voelt. de staplekken en het uitzicht zijn onvergetelijk & met slagroom op de taart de heerlijke moestuin. De enige reden waarom ik deze review niet wilde schrijven is omdat ik dan bang ben dat er wellicht geen plekje meer voor ons is, wanneer we dat willen, maar ook dat gun ik jullie. liefs en dank voor deze onvergetelijke ervaring. Fam Schulte

Optisport zwembad zuid, Schiedam

12-10-2019
Kan er dan wel worden gepind nu de gemeente het overneemt?

Optisport zwembad zuid, Schiedam

11-10-2019
Het naturisten zwemmen op de woensdagavond blijft gelukkig gehandhaafd. Met ingang van 16 oktober wordt het door de gemeente over genomen.
Rob.

Optisport zwembad zuid, Schiedam

09-10-2019
Goed te lezen dat het toch doorgaat. Zaken kunnen snel wijzigen en in dit geval dus in positieve zin.

Le Clos Barrat

09-10-2019
Wij zoeken elk jaar een nieuwe camping in een ander gebied in Frankrijk.
Le Clos Barrat was voor ons onbekend. Wij zijn er ruim vier weken gebleven in plaats van enkele dagen. Een pareltje. Wij hebben genoten van de ruimte, rust , een goed zwembad en uiterst proper sanitair. Goede plaatsen. Yolanda en Johan doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Een camping in een mooie omgeving. Bij problemen staan ze voor je klaar en helpen waar nodig is.
Deze camping is voor ons een ontdekking en we komen zeker terug.

Camping 'la vallée des fruits de la combade'

07-10-2019
Op zoek naar een camping in de Limousin, kwamen we deze startende camping tegen. We zijn graag in voor iets nieuws, dus stelden we de gps in op het gehuchtje Bésuniéras., maar dat was niet zo slim. Je kunt beter eerst op Châteauneuf-la-Forêt instellen en dan pas op Bésuniéras. Scheelt veel hobbelige weggetjes. Sandra en Marc ontvingen ons zeer gastvrij met hun kinderen, die nog vakantie hadden en reuze blij waren met deze nazomergasten. En we werden verrast met een lekkere fles biologische wijn. Nou als dat geen welkom is ... Omdat we de enige gasten waren (eind augustus), konden we de plek het dichtst bij de vallei kiezen. Groene heuvels zover je kan kijken en hier en daar een boerderij en een heel klein kapelletje dat 's avonds verlicht wordt. We hebben hier de mooiste sterrennacht ooit gezien, roofvogels gevolgd, zwevend op de thermiek, gewandeld en intens genoten van het steeds wisselende licht over de vallei. Omdat de begroeiing nog jong is, was een parasol wel noodzakelijk bij 30 graden +. Al was er steeds wel een briesje door de vallei. Marc is nog druk bezig met de opbouw van het sanitair, maar de heerlijk warme buitendouche voldeed prima en het z.g. droogtoilet was een slimme oplossing. Duurzaam denken, dat is Marc! Ze hebben leuke plannen voor het terrein, maar eenvoudig en dichtbij de natuur leven zullen het belangrijkst blijven. Marc en Sandra, we komen vast weer terug.

La Chiappa

07-10-2019
Hadden bij de receptie onze camper geparkeerd en nadat ons verteld was dat we min 3 nachten moesten betalen werden we rondgereden in een golfkarretje met een noodgang en van hier daar of daar weet je het al o ja daar is stroom en water het zwembad is die kant op en de andere kant is de zee ,nou we zijn bij de receptie in onze camper gesprongen en weggereden voor de gastvrijheid en eerste indruk krijgen ze een 2 .

Bagheera

07-10-2019
Wij zijn er 1 x 5 dagen en toen we het eiland rondgereden waren nog een x 6 dagen geweest ,je kan zelf je plaatsje bepalen en er zijn mooie plaatsen bij ,het sanitair werd de hele dag schoongemaakt en er was toiletpapier dus wij begrijpen niet waar de vorige negatieve berichten vandaan komen en als je zulke berichten plaatst heb dan het lef om je naam erbij te zetten slapjanus.

Lavinia Naturist Resort

07-10-2019
Wat een heerlijke plek om tot rust te komen.
Hebben hier 2 weken doorgebracht en genoten van de gastvrijheid en goede zorgen van Annemie en Wim.
Wij zaten in villa Aroma .Een mooi, net en schoon huisje. Alles tip top in orde.
Lavinia ligt gunstig gelegen om uitstapjes in de omgeving te maken.
En het is heerlijk om daarna aan te schuiven bij de Live Cooking van Annemie. Om gezellig met de andere gasten daar van te genieten. Ze had voor ons zelfs vegetarisch gekookt. Super!
Heel fijn is het ook om zo vanuit het resort de bergen in te wandelen.
Echt een aanrader en wij komen zeker nog eens terug!
R en J.

Optisport zwembad zuid, Schiedam

07-10-2019
Het naaktzwemmen gaat gewoon door (vanaf 16 oktober ) op woensdag avond 20.30 uur !
Van harte welkom !

Scheveningen / Wassenaar

06-10-2019
Allereerst wil ik zeggen dat ik een heerlijk seizoen heb gehad op het strand tussen Scheveningen en Wassenaarseslag, heerlijke wandelingen in mijn blootje gemaakt, echter ondanks dat het een naturistenstrand is, zie je toch zeer veel mensen met badkleding aan. Soms lijkt het meer een mix van textiel en naturisten. Aan het einde van zo'n zomerdag wanneer je naar huis gaat, begint de ellende, mijn scooter staat geparkeerd op het einde van het Zwarte pad, nu moet ik me aankleden op de grens van het naturistenstrand, bij het bord, met alle ongemakken van dien. Terwijl ik wel eens mensen in hun blootje naar boven naar de fietsenstalling heb zien lopen. Ik vind het dan ook onrechtvaardig dat textiel mensen wel op het naturisten strand kunnen liggen en wij naturisten niet dat laatste stukje naar onze fietsen of scooters kunnen lopen. Loop je een meter of 20 langs het bord omdat je het niet in de gaten had, loop je al kans om aangesproken te worden. Zou het geen oplossing kunnen zijn om tussen het stukje fietsenstalling einde Zwarte pad en het naturistenstrand, daar een zone te maken met clothing optimal, (kleding een optie), want waarom wel gemixt op het strand en het mag niet die laatste 300 meter, vanaf het bord Naturistenstrand naar Fietsenstalling.

Camping Rothenfels

06-10-2019
Tja, je hebt kampeerders en "goedkoop-slapers". Voor ons (tentkampeerders en 70+) was dit de ultieme kampeerplek (September). Prachtig gelegen, schoon sanitair, vriendelijke beheerster en geen toeters en bellen. Alles wat kamperen zo leuk maakt was aanwezig!

Centre Pardigue

06-10-2019
Half september een week tot tevredenheid op Pardigue met caravan gestaan. Een mooie plek op het achterste veld met een ruim uitzicht op de bergen. 's Avonds een mooie zonsondergang. Gezellige mosselavond gehad, voor mensen die geen mosselen willen eten of kunnen eten was er een alternatief.

Borvo Camping Naturiste

06-10-2019
Begin september een week met caravan op Borvo geweest. Ruime plekken met een weids uitzicht. Hartelijk ontvangst. Gezellige gezamenlijke maaltijd.
Je kan er goed fietsen via oude spoorbaan en lateral canal Loire.

Villa Paraiso

06-10-2019
Een geweldig goede B&B waar we 8 heerlijke dagen hebben doorgebracht.
Prima ontbijt, mooie complete kamer en goede bedden.
Prachtige stranden, goede restaurants en leuke dorpen om te bezoeken in de directe omgeving.
Het plaatje werd compleet gemaakt door Roland en Ina, hun gemoedelijke en gastvrije instelling bepaalde de ontspannen sfeer in de villa.
Voeg daar nog aan toe de fantastische massage door Roland en je hebt alle ingrediënten voor een top vakantie!

Solway Sun Club

06-10-2019
had a great day on the 5th oct day visit realy enjoyed it thanks ian and gillian for been a great couple realy nice people great chat weather was not to cold but its oct and sauna was a great feature and the nature walk was nice thanks again as arnold scharzengger says i be back

Le Village du Bosc

06-10-2019
Heel plezierig voor mensen die op dit terrein goede ervaringen hebben, maar dit overkwam ons:
Op 14/09 om 12.30 uur bij Village du Bosc, receptie gesloten tot 14.00 uur.
Wij hebben de camper bij de receptie laten staan en we gingen wat rondkijken om te kijken waar wij mogelijk zouden kunnen staan.
Wordt er door een of andere Franse heks (die ergens boven een huisje aan het schoonmaken was) naar ons geschreeuwd, wat wij daar deden. Wij legden uit dat wij een plaats wilden en dat de camper bij de receptie stond.
Zij schreeuwde dat het verboden toegang was totdat de receptie weer openging en dat wij maar moesten wachten.
Zij bleef aan het schelden, kennelijk naar nog iemand die in het huisje aanwezig was.
We spraken daar met een aardig ouder NL echtpaar, kwamen er al jaren en vertelden dat het Natalie is, dochter van de vorige eigenaren en dat zij niet klantvriendelijk is.
De man zei dat ze waarschijnlijk niet zo zou reageren als ze een slecht seizoen hadden gehad...….
Aangezien wij ons niet uit laten schelden door wie dan ook, besloten wij er verder geen cent te spenderen en zijn gelijk weer weggereden om er nooit meer te komen.

Palais Thermal

05-10-2019
een prachtig locatie, binnen in een historische setting of buiten op dak met prachtig uitzicht. Een aanrader.

Finca Robusto

05-10-2019
Wij hebben in de maand juli een week In de kamer Carmen verbleven. Wij vonden de B&B geweldig en hebben genoten van de rust, de mooie omgeving, het zwembad en de top verzorging van Petra en Jacob. Alles is er gewoon. Daarna zijn wij nog een week in skinny dippers op Mallorca geweest maar Finca Robusto is toch beter. Een echte aanrader dus.

Le Village du Bosc

05-10-2019
Van campinggasten onderweg gehoord dat dit een mooie camping zou zijn.
Daarom deze afgelopen september 2019 bezocht. Na installeren op einde middag en een wandeling over de camping kregen we een minder positieve indruk ( veel achterstallig onderhoud, slechte infrastructuur, bouwvallige bar etc). Toen we ontdekten dat ook de WIFI niet functioneerde besloten we na de 1e nacht om nog één dag te blijven en daarna te vertrekken. Handig leek het ons dan al vast af te rekenen. We kregen voor 2 nachten een rekening van liefst € 65 ( naseizoen !) voorgeschoteld. Toen we om een verklaring vroegen kregen we te horen dat het normale naseizoen tarief van ca € 20,- /nacht pas geldt indien er méér dan 3 nachten overnacht zou worden. Daarom zou nu het hogere dagtarief worden berekend. Dit was echter nergens te lezen op de site of andere info op camping, noch was ons dit vooraf gemeld bij aanmelding.
We gaven aan in onze 40 jarige NFN ervaring nog nooit zo'n praktijk te hebben meegemaakt.
Nathalie persisteerde echter in haar zienswijze, waarop wij besloten dan maar direct te vertrekken, waardoor wij per saldo voor 1 nacht in het naseizoen € 32,70 moesten betalen.
Dus: We komen hier nooit meer!

Theo en Elly

Bredene

05-10-2019
Ik ben de enige die in zijn blote kont recreër.
Zalige wind en geen pottenkijkers in de duinen.
Tot volgend jaar.

YF

Monte Naturista O Barão

05-10-2019
Eind september verbleven wij 5 dgn op deze camping.
Mooi groot terrein waar je zelf je plek mag kiezen.
Keuze uit zon of schaduw.
Erg ruime plaatsen met veel privacy in een oase van rust
Uitstekend sanitair en fijn zwembad.
Vriendelijke beheerders.
We hebben deelgenomen aan de gezamenlijke maaltijd, een aanrader !!
Helaas is de toegangs weg van 1.7 km een wasbord vol met gaten en kuilen, waardoor de toch wel afgelegen ligging niet geschikt is voor fietstochten in de omgeving.

Nido dell'Aquila en Parco Naturale di Rimigliano

04-10-2019
Ik ben nu 3 keer op een naaktstrand geweest en dit was de eerste keer dat ik relaxed was, vorige keren bij Rome en op Sicilië was ik minder op mijn gemak doordat op Sicilië gemengd was, dus deels gekleed en deels naakt, en bij Rome vond ik een machocultuur heersen.
En trouwens Sassoscritto en bij Marina di Bobbina wel gezocht maar niet gevonden.

Klokocove

04-10-2019
In juni laatstleden mochten we het genoegen smaken onze vakantie hier te mogen doorbrengen. Wat een voorrecht te mogen genieten van de gastvrijheid van Leny en Gijs. Vele jaren werk zijn er vooraf gegaan om van deze plek een paradijsje te maken.
Naturisme in het kwadraat.
We voelden ons helemaal welkom en thuis in dit mooi glooiend en onbezoedeld landschap.
Graag komen we nog een keertje terug.
Myriam en Win.
Oktober 2019

Tropiqua

04-10-2019
Leuk, steeds meer gemixt (gewoon als 's zomers op de camping :-) met ook meer jonge mensen en gezinnen, en nu het banenbad er ook bij open is ook alle ruimte voor de sportievelingen!

Camping Ulika

03-10-2019
Een week op Ulika genoten van zee, heerlijk groot zwembad, de ruime camping en goede restaurants.
Zowel bij de toegangspoort, receptie en in het restaurant hebben wij enkel heel vriendelijk personeel meegemaakt.
In tegenstelling tot andere campings die we dit jaar bezochten in Kroatie tref je hier weinig geklede gasten.

Naturist Camp Bunculuka

03-10-2019
In september hebben we hier een kleine week gecamperd. Camping is prachtig op een geweldige locatie. Fantastisch sanitair. Alles super schoon.
Personeel bij de receptie en het restaurant is supervriendelijk.
Vreselijk jammer dat ondanks de flyer die je krijgt bij ontvangst waarin duidelijk wordt aangegeven dat dit een FKK camping is er veel gasten gekleed rondlopen. Dat voelt niet prettig.

Camping De Reenert

03-10-2019
wij hebben een paar heerlijke dagen op De Reenert doorgebracht. We komen zeker weer een keer terug.

Naturist Camp Konobe

03-10-2019
In september waren wij 4 dagen op camping Konobe. We hadden mazzel dat we een plekje op een terras konden bemachtigen met mooi uitzicht. Als camper beland je snel op een groot veld waar we echt niet hadden willen staan.
Het sanitair was niet super. Grotendeels werd dit veroorzaakt door mannen die te lui waren om naar de pissoirs of mannen wc's te lopen en daarmee de dames wc's na gebruik smerig achterlieten.
Daarnaast moet ons van het hart dat we nog nooit hebben meegemaakt dat er op een naturistencamping nog geen goedendag af kan van medegasten en er wel erg veel gasten gekleed rondlopen.

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

03-10-2019
Afgelopen zomer geweest, zeer mooi en schoon strand gezellig druk en geen pottenkijkers, badgasten van alle leeftijden

Telford Naturist Club

30-09-2019
Excellent club, unfortunately the volunteers who take the bookings namely "RICHARD" double booked and this time (our fifth year at the club) we were shoved into an old caravan which had NO cooking facilities. We weren't told this until we had paid for10 days and unloaded our baggage. Fortunately the members rallied round and gave us an electric hot plate but we still had to eat out on most evenings. When we asked for a refund we got banned from the club. RICHARD had convinced the General Secretary that we were a nuisance couple and always complained.There were 2 other caravans unoccupied during our visit with gas and all mod cons, why weren't we offered one of them.?
Eddy and Sian

Playa Lesparrello

30-09-2019
Niet gevonden...
Alle paadjes geprobeerd

Playa del Bol Nou

30-09-2019
Er is geen naturistenstrand. Tussen nieuwbouw appartementen. Gewoon een druk textiel strand

Hezemeer

29-09-2019
Super!Wij zijn al meerdere malen naar Hezemeer geweest.Het is een heel nette omgeving met meerdere sauna's die elk een andere "beleving" laten ervaren.Vriendelijk personeel in een aangename omgeving...

White Rose Club Ltd.

29-09-2019
Well that's another naturist season over. We have made two visits to White Rose this year each for two weeks. We went originally in June and again earlier this month (September).As usual all the members were very welcoming and friendly. The facilities are, as ever, kept in first class condition.
I fail to see what anyone could complain about with this club.
I notice that one reviewer was complaining about noise. This was not our experience. Strange that he keeps going back.
We will definitely visit again. Possibly the best naturist club in this country with a great swimming pool. It is obvious that all members are rightly proud of their club and work hard to maintain high standards.

Ann & Stan.

La Tuquette

29-09-2019
Open tot laat in het seizoen. Kleinschalig, terrein is niet groot maar toch veel plekjes zonder boven op elkaar te staan en veel schaduw. Zwembad leuk, restaurant lekker. Sanitair.goed hoor. Vriendelijke eigenaren. Een minpunt, geluid, de weg is toch wel dichtbij en je hoort behoorlijk wat weg geluid en ook schieten als ze aan het jagen zijn of op het militaire terrein bezig zijn hellaas. Rustiger s'nachts maar het is er.

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

29-09-2019
Modern, commercieel maar toch leuk in setup. Met caravan of camper aankomen na 1400 want de weg is smal en weinig passeer plekken, goed te doen hoor maar houd je aan het vertrekken in de morgen, aankomen in de middag. Mooie ligging met uitzicht. Niet al te veel schaduw plekken helaas maar toch voor elk wat wils en door setup ruim gevoel, niet boven op elkaar. Goede sanitair, schoon. Rustig, mooie omgeving voor vele dag tochten.

Centre Pardigue

29-09-2019
Leuk voor sommige, maar niet voor ons. Makkelijk te bereiken, goed pad. Erg open setup met weinig schaduw of bescherming tegen de soms sterke wind. Je hebt daardoor wel uitzicht of de bergen wat ook wel weer mooi is. Beetje dicht op elkaar staand vonden wij. Sanitair niet slecht, redelijk onderhouden maar wel gebrek aan ventilatie dus ruikt het muf. Setup van en rond de boerderij rommelig, veel te veel troep, rustiek leuk maar niet met zo veel troep ruim het op, bijvoorbeeld oude deuren opslag in was gelegenheid, vol met spinnenweb, waarom, weg er mee. Ook een erg Nederlandse kliek met aardige mensen hoor, maar wel voelde je dat er nog al wat bij waren die niets meer te doen hadden dan mensen kijken. We voelden ons gewoon niet erg op zijn plek. Wel mooie dag tochten in de omgeving gemaakt (elke dag zodat we tenminste even weg waren van de camping).

FSG Alfdorf

29-09-2019
Sehr freundlicher Empfang, alle sind sehr hilfsbereit.
Kommen gerne wieder.

FKK-FFS Heilbronn

29-09-2019
Sehr freundlicher Empfang, alle sind sehr hilfsbereit.
Kommen gerne wieder.

Le Pont d'Adèle

29-09-2019
Camping rustig en mooie omgeving m et ruime opstelling met of zonder schaduw. Nieuw sanitair gebouw, douchen met een view! Helaas loopt er een weg aan de rand van de camping waar je toch nog wel wat van hoort overdag. Omgeving mooi, hebben veel dagtochten gemaakt.

Mas de la Balma

29-09-2019
Lang onverhard pad om er te komen maar rijd rustig en het lukt echt wel met caravan of camper. Veel plek met of zonder schaduw, sterk hellende camping dus pittches overal te vinden in allerlij formaten en ligging. Sanitair eenvoudig, zou beetje beter kunnen. Leuke avonden met gezamelik eten, gezellig, zeker als er wat life jam sessies zijn, meezingen, of niet, geen probleem, gezellig. Je kan er leuk naturistisch wandelen, groot zwembad wat eigenlijk de originele molen vijver is met watervalletje waar het leuk vanaf springen is (wel koud, puur natuur!). Ook riviertje met beetje waterval, heerlijk allemaal. Rustige omgeving, behulpzame eigenaars.

Centro Naturisto Sierra Natura

29-09-2019
Niet de eenvoudigste weg om er te komen, vanaf de kust heeft de weg wat echt kleine nauwe uitgehouwen haarspelden die met caravan of camper even concentratie vergen, maar met beetje beleid te doen zijn. Aankomst vanaf het westen is makelijker. Camping is erg wild van setup met pitches overall, sommige veel schaduw, sommige vrijwel geen schaduw. Grappige gebouwen in heel aparte stijl. Schone toiletten en douches. Wel erg Spaans in clientele. Er werd door camping, of door gasten nog al wat georganiseerd maar daar kwamen we helaas altijd achter wanneer het begon, te laat dus. Je kan er leuk naturistisch wandelen wat we ok gedaan hebben, maar, binnenlanden dus erg erg heet. Kan toch wel lawaaierig zijn, kinderen die schreeuwen en rond rennen en zo, en ook wel vertier tot laat maar s'nachts en ochtend altijd toch wel rustig.

Camping Millefleurs

29-09-2019
Heerlijk rustig, stilte, natuur, gewoon even tot naturistische rust komen. Ruime setup dus je staat niet boven op elkaar, veel plekken met uitzicht. Schaduw plekken zijn iets moeilijker te vinden. Goed sanitair, schoon. Klein badje maar de eigenaren zijn van plan deze winter een groter zwembad te bouwen. Twee leuke korte naturistische wandelingen vanaf de camoing mogelijk. Vriendelijke eigenaren waar met beetje handwerk alles duidelijk word (spreken voornamelijk elleen Frans). Aanrader.

Levendula FKK

28-09-2019
Sanitar super slecht ,water staat tot aan je enkels ,sop van de buren .
chemisch toilet geheel stuk en super vies bij het achterste toilet.
diverse keren melding van gemaakt ,werd niets aan gedaan.
weinig controle op de camping ,perselen niet schoon gehouden ,veel brandnetels
Slecht onderhouden terrein.
Camping veel teduur voor Hongaarse begrippen,
De nieuwe eigenaar heeft dollard tekens in zijn ogen .

Camping Relax-Nat

28-09-2019
Bonjour.
Nous avons passé une agréable semaine au camping Relax Nat (juillet 2019).
Le plus proche camping naturiste de la France.
Pas de voiture qui passe devant les Mobil homes.
Le calme, bon accueil, propre, grand jacuzzi.
Un regret pas de Transat à la piscine.
Mais on y retournera.

Centre Naturiste Le Fiscalou

27-09-2019
Een leuke camping op een mooie locatie in de Tarn. De eigenaren doen er alles aan op de gasten naar hun zit te maken. Alleen de prijs in het na seizoen is veel te hoog, voor het geen er dan nog geboden wordt

Yorkshire Sun Society

27-09-2019
Avoid this place if camping with dogs. You now need dog liability insurance or you’re not welcome.
Certainly not taking out an insurance policy to visit a camp site that clearly isn’t dog friendly
Average age of members here on our previous visit was around 70... great if you enjoy hanging out with naked old folk, but not for younger visitors

Les Manoques

27-09-2019
Nous sommes passés en fin de saison cette année et avons participé au dernier repas collectif avec soirée dansante , c était un très bon moment de convivialité et de lâcher prise
Super ambiance, très bon état d,esprit de tous et accueil au top.le cadre est magnifique propre et arboré. Beaucoup de charme.un petit coin de paradis qui fait oublier tous les tracas .Nous reviendrons avec nos 2 petits toutous.

Finca Johanna

27-09-2019
Si buscas paz y tranquilidad el sitio perfecto

Skeppsmyra Naturist Camping SNN

27-09-2019
Kommen gerne wieder. Ein sehr schöner Platz zum entspannen und Erholung.

Ca' le Scope

27-09-2019
een prima camping met mooie voorzieningen. Bewonderendswaardig hoe Carla en Harrie ons hebben ontvangen en hebben geholpen. Hele fijne sfeer, gemoedelijk, warm en erg gezellig. Zeer aan te bevelen. Wij komen in ieder geval terug! Dank voor de mooie tijd.
Jan en Ditty Boon

Domaine de la Gagère

26-09-2019
We vonden een mooi gelegen camping met ruime plaatsen. Het weggetje naar la Gagere is een dingetje. Tegenliggers moet je niet met je caravan krijgen. Als camping eigenaren zouden ze heel nadrukkelijk kunnen aanbevelen s'morgens vertrekken s'middags aankomen. Echter bij aankomst wordt al op botte manier gezegd dat je verkeerd staat. Een camper blokkeerde alles. De toon veranderde verder ook niet. Als je wat informatie wilde was er in Luzy een vvv.(camping was nog aardig vol) De eigenaar kan helemaal uit zijn plaat gaan als iets hem niet zint. Vuil werd slecht opgehaald zodat alles naast de bakken stond. De gasten maakten er een zootje van volgens hem. Tact en vriendelijkheid zou ik hun adviseren maar ik denk niet dat ze dat willen zien. Wij komen niet weer. Er is een land vol vriendelijk campings.

Domaine Laborde

25-09-2019
Toevallig kwamen we deze week hier terecht op doorreis. Wat een prachtig terrein! De vier sterren zijn heel terecht. We werden heel vriendschappelijk ontvangen door de eigenaar. Niettegenstaande de camping sluit eind deze week was alles nog prima in orde. We komen volgend jaar zeker terug voor een langere tijd.
Lieven - Domaine Laborde

Praia das Adegas

25-09-2019
Muy bien, limpia. Cerca hay baños y duchas. El pueblo muy bonito, con zona de muchos restaurantes a buen precio.

De Birk (Naturistenvereniging De Birk)

25-09-2019
Als "buren" van de Birk (we zijn nml. in Amersfoort woonachtig) hadden we tijdens de hittegolf van afgelopen zomer heerlijk gekampeerd met onze Holtkamper vollop ik rijke schaduw onder de geweldig mooie bomen!! dat is ons zeeeer goed bevallen, en dit alles gaf ons een heel "buitenlands" gevoel!! en dan ga je gewoon op je fiets naar huis!!! jaja, dat is dan wel effe "verwarrend"
Met vrgr C€€$ FUG€R$

Naaktstrand Bussloo

24-09-2019
Ilya goed opgemerkt wij zijn afgelopen zondag geweest en zagen daar bepaalde dingen wat niet kunnen op het naakt strand maar heb me wijs stil gehouden voor mijn vriendin

Darsser Weststrand

24-09-2019
This is a wonderful beach. It can only be reached on foot or by bicycle either from Ahrenshoop in the south or through the Darss forest, most easily from Prerow. There are no facilities on the beach. It's clothing optional all the way.

The beach can be windy, and is not very deep, but because it is long and thre are relatively few people making the trip by bike to one of the 3 or 4 beach entrances, it's easy to get away from the crowds.

The sea is good for swimming if you are careful - there are no life guards of course.
Danny D - Darsser Weststrand
Danny D - Darsser Weststrand (2)

Diogenes Sun Club

24-09-2019
Very good convenient site for access to London, etc. No permanent residents except the warden, so staying mid September for 1 week we were more often than not the only ones there. Camping area very shaded, so can be quite chilly. When the wind is in the East there is quite a bit of background noise from the M25, there is also a lot of aerial activity, light planes, helicopters and of course Heathrow take offs, having said that it is othwise quite peaceful, plenty of birds about. The house is well appointed and has all the normal facilities that you would expect, plusi TWO kitchens. Everybody very friendly. A good base also for exploring the Chilterns area, the Chilterns Outdoor Museum warrants a special mention.(less than 2 miles away). The Dumbbell pub is 200 yards away and does excellent food and good beer. One the way there you might find a box of 6 BLUE hen eggs for sale outside a cottage. Large and tasty......
Unite

Domaine des Lauzons

24-09-2019
Sept 2019, op aanraden van vrienden op deze camping beland. In eerste instantie was het even "wennen" bij aankomst maar na een allerhartelijkste ontvangst door een lieve nederlands sprekende dame en een leuk (eenvoudig) chaletje op een mooi plekje konden we toch wel wennen.

Plus: het leuke gezellig ogende gebouw, de variatie in tenten en huisjes doorelkaar, dan blijf je toch het gevoel hebben van een camping ook al logeer je in een huisje, het mooi ronde zwembad met voldoende schone, werkende bedjes en stoelen. De mogelijkheid om lekker te wandelen (niet echt uren en erg gevarieerd maar het kàn) de bibliotheek, eigenlijk de hele kneuterige entourage, daar moet je van houden maar wij vonden het leuk.

Min: het eten in het restaurant, NIET doen! Karig, duur en absoluut niet lekker!, het is makkelijk maar ik denk dat iedereen zelf beter kan koken. Het aantal hollanders ( op zich vinden wij het gezellig als er wat nederlanders zijn en er iemand bij de receptie nederlands spreekt, maar hier is 80% nederlander of belg). De hoorbare weg, dat stoort soms best wel. Het ienimini winkeltje, begrijpelijk niet ruim gesorteerd in het naseizoen maar de camping zat goed vol en er is eigenlijk niet echt iets te krijgen. Beetje rommelige camping, er kan wel iets meer aan achterstallig onderhoud gedaan worden hier en daar maar ach dat is dan ook weer de Franse charme. En wij vonden het 70-75+ gehalte erg hoog, als vijftigers waren we echt de jongsten. Dat is op andere campings vaak niet het geval! Ook wij worden hopelijk ooit gezond oud maar ik had nu de hele tijd de neiging om iemamd te gaan helpen met zijn rollator.

Al met al een leuke, charmante, gezellige plek. Het plaatsje is geweldig! De omgeving mooi en vooral (in het naseizoen) lekker rustig! Wij overwegen een tweede bezoek in het voorjaar omdat de nachten in september wel erg koud kunnen zijn.

De Birk (Naturistenvereniging De Birk)

23-09-2019
heel leuk terrein wil je in de schaduw of in de zon . die is er niet altijd maar de sfeer is heel goed

Naturist angel club hotel

23-09-2019
De ontvangst was ondanks een slecht Engels sprekende manager aller vriendelijkst. We werden naar onze zeezichtkamer gebracht, waar het bloedheet was. Bleek de airco defect. Direct een andere kamer gekregen. Kamer is erg gedateerd, slecht schoongemaakt, stof van minimaal een week onder het bed. De badkamer zag er niet uit, alles afgekit door een amateur en de deur en kraan te vies om beet te pakken. Douchegordijn met schimmel en veel te kort, dus altijd een erg natte vloer. Airco deed het wel, maar met veel lawaai. De schuifdeur ging erg moeilijk open en dicht en op een gegeven moment stond ik met de hele schuifdeur in mijn hand, gelukkig zelf weer terug kunnen plaatsen en die deur niet meer gebruikt. Na een week weer terug naar onze eerste kamer. Airco was gemaakt, maar 's nacht gaf deze zo veel lawaai dat slapen met oordopjes geen overbodige luxe was. Ook de koelkast maakte een herrie alsof het buiten windkracht 9 was. De TV met hoofdzakelijk Griekse zenders had het formaat van een postzegel 45 cm. Dit over de kamer.
Het ontbijt was eenvoudig maar voldoende, door de geringe keuze bijna iedere ochtend hetzelfde.
Het diner was goed, alleen de keuze van 2 gerechten en meestal een vegetarisch gerecht was erg gering. Zelfs een keer keuze uit 3 visgerechten. Nu hou ik van vis, maar je zal er niet van houden. Toetje was erg eenvoudig, maar meestal goed te eten.
Dit was het negatieve. Nu het positieve. Het bedienend personeel, was erg vriendelijk, behulpzaam, en enthousiast, zowel bij bediening aan het zwembad dan wel bij het ontbijt en diner. De schoonmaakster, zou ik per direct ontslaan ( zie mijn opmerking over de kamer). Het zwembad is super, heerlijke ligbedden, heerlijk water zonder chloor, mooie tuin.
De opstijgende vliegtuigen zijn alleen maar mooi en van de "geluidsoverlast" totaal geen last gehad.
Het strand ( op 10 minuten lopen) bestaat uit grote kiezelstenen, is smerig en totaal niet geschikt voor enige manier van ( naturistisch) recreatie of een fijne duik te maken. Op 20 km afstand is een fantastisch strand Mandomata, bij Faliraki beach. Van het dagelijks busvervoer vanuit het hotel is geen sprake, hoewel dit wel omschreven staat. Gelukkig 2 weken een auto gehuurd.
Nog een ding moet mij van het hart, bij de ingang hangen een paar stickers wat allemaal verboden is binnen, badkleding, fotograferen en roken. Slecht vind ik dan dat de manager dagelijks aan de bar zit te roken. Haal dan ook de sticker weg.
Het klinkt misschien allemaal negatief, maar dit waren voor ons de feiten.

Spaarnwoude

23-09-2019
Ik jongedame van 24 vindt het een fijn naakt terrein, kom er nu al een aantal jaar met veel plezier. Tuurlijk zijn er altijd een paar die het voor de rest minder aangenaam maken, maar over het algemeen is daar in alle rust van het natuurschoon genieten. Ben zeker van plan hier de komende jaren nog te blijven komen. Kom ook regelmatig met een aantal vriendinnen, die het dan ook altijd erg naar hun zin hebben. Jammer dat het seizoen weer voorbij is, kijk weer uit naar volgend jaars eerste zonnestraaltjes op mijn veel te bleke blote huid. Was weer lekker genieten dit jaar.

Moulin de Lassier

22-09-2019
Een super B&B op een prachtige locatie.
Een fijne, lieve, attente en vriendelijke gastvrouw en gastheer. Niets is hun teveel. Je voelt je er meteen thuis.
Lekker uitgebreid ontbijt en een heerlijke lunch en diner als je dit zou willen. En natuurlijk een heerlijk zwembad.
Er ontbreekt je werkelijk aan niets, we zijn zo verwend!!!!
Je krijgt er ook leuke tips wat je eventueel zou kunnen gaan bekijken/beleven in de omgeving.
Elke dag was een "feestje". Onze vakantie was een groot "feest". Wat hebben wij genoten. Dit vergeten we nooit.
Lieve Angelique en Henk-Jan, BEDANKT VOOR ALLES!

Las Vegas Naturists

22-09-2019
9-21-2019, another GREAT Party at Hardy`S Las Vegas Naturists. Lot`s of SWEET people , great food, and lot of FUN WATER VOLLEYBALL (10 on 10) Good thing Hardy has a BIG POOL ! My wife and I live in Las Vegas and we have been going to these parties all summer. Note, if you read a Bad review on the Las Vegas Naturists, it is BS written by a very unhappy person !
Thanks again Hardy !
Nadine and Gary

Domaine Laborde

22-09-2019
Ons eerste bezoek hier. We wilden drie dagen blijven maar het zijn er zeven geworden. Bizonder prettige camping met aardige mensen, lekker eten en goede voorzieningen; veel ruimte en volop gras, ik dacht dat dat niet meer kon op een camping...
Voor vertier elders, o.a. boodschappen, moet je inderdaad wat verder weg. Maar de rust en ruimte maken dat je dat vergeet. Wij komen er zeker terug.

Plage: Keranouat

22-09-2019
Très belle plage
Ou l'on se sent bien

Bredene

21-09-2019
Vandaag, op de world cleanup day, nog eens genoten van het naaktstrand. Toch nog redelijk wat volk maar geen redders meer. Hoeft voor mij ook niet wat het water is toch te fris om er lang in te verblijven. En het mag gezegd worden, het naaktstrand is nog altijd proper, geen zwerfvuil of plastiek te bespeuren.

Aphrodite Village: Résidence Naturiste

21-09-2019
2019, 2x een weekje geweest, met één woord: heerlijk.
Ja, geen luxe ressort, ja enigszins gedateerd het bestaat sinds 1976 net als ik overigens, de gemiddelde leeftijd van de andere bezoekers lijkt wat hoger te liggen.
De voorzieningen zijn bescheiden maar daarin ligt voor mij juist ook de charme. Er is zee, zon, strand, een barretje, een winkeltje, een bakkertje, ik heb niet meer nodig om tot rust te komen.
Zelf ben ik solo gegaan, geen enkel ongemak, zeer vriendelijk allemaal.

Breskens (Groede)

21-09-2019
Goed strand, eigenlijk 't beste wat ik in Nederland ken. Voordelen spreken voor zich. Helaas wordt de zo geroemde rust door grote groepen oudere Zeeuwen en Belgen vaak, veel te vaak verstoord als ze elkaar abnormaal luidruchtig begroeten en dan n gesprek aangaan. Groepen die er dagelijks lijken te zitten en denken dat het strand er voor hun alleen is. Erg vervelend en gewoon jammer.

Naaktstrand Bussloo

20-09-2019
Prima ervaringen alleen jammer dat sommige mensen nogal overspannen reageren als ze een man alleen zien lopen. Nooit geweten dat er onder naturisten zulke idioten rondliepen. Ik heb altijd geleerd dat iedereen gelijk was op een naaktstrand.

Moulin de Lassier

20-09-2019
Dag Angelique en Henk-jan.
We zijn goed thuisgekomen, we hebben maar van 1 ding spijt: dat we niet langer zijn gebleven...
Het was een heel gezellig verblijf, voor herhaling vatbaar.
tot nog eens
Danny & Karel

Plage de Torreilles

20-09-2019
Très bien agréable j ai eu la joie d avoir mes deux chiennes avec nous sur cette plage

Camping Naturiste La Clapère

19-09-2019
Prachtige camping . Kunt er volledig tot rust komen . Ruime plaatsen . Bloot is er nog echt bloot . Geen geklede gasten . Zondagse petanque is zalig en daarna lekker aperitief .vriendelijke gasten . Ieder jaar blij om elkaar terug tezien .

De Sprenkelaar

19-09-2019
Zondagmiddag 13 oktober j.l. goede opkomst bij het naaktzwemmen.
Prima ontvangst met koffie/ thee en vers fruit.

Verdere data seizoen 2019-2020 waarop je weer kunt naaktzwemmen in het zwembad en
gebruikmaken van voorzieningen als sauna e.d.

Op onderstaande zondagen van
14.00 – 16.30 uur

17 november 2019
15 december 2019
12 januari 2020
16 februari 2020
22 maart 2020
12 april 2020
Tot 14.30 uur is de receptie geopend en kun je een toegangskaartje kopen.

Entree
Het tarief op deze middagen is aangepast, je kunt niet met je Sprenkelaar abonnement of meerbadenkaart terecht. Het tarief voor volwassenen is € 10,00. Daarvoor heb je overal toegang, inclusief de Wellness. Voor een gezin betaal je € 22,50 (2 volwassenen en 2 kinderen). Voor elk kind meer wordt € 5,00 berekend.

Een ID-bewijs (mag een geldige NFN-kaart zijn) is verplicht! Hier kan naar gevraagd worden.
Er is voor € 1,00 koffie of thee uit een automaat verkrijgbaar.

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

18-09-2019
La playa es una maravilla. Grande, segura, familiar... El camping ha dejado de ser naturista y se ha apropiado ilícitamente de un trozo justo frente al camping. A los lados sigue siendo naturista y al ser enorme se puede disfrutar de la arena y el agua limpias.

Finca Johanna

18-09-2019
Un séjour inoubliable dans un lieu atypique plein de charme et de surcroît naturiste. N'hésitez pas à pousser la porte de chez johanna et Laurent qui vous accueilleront.

Finca Robusto

18-09-2019
Wat een b&b!! Een goede ontvangst, toplocatie, rust, gezelligheid, mooi, sfeervol, enthousiast koppel, ... en ga zo maar door. Petra en Jacob maken hun droom waar en streven ernaar dit uitermate goed te doen. Niets teveel, staan altijd klaar, behulpzaam en attent en zijn goed op de hoogte over de streek. Als je rust zoek in een mooi kader, dit is het ! De finca telt slechts 2 kamers wat een mooie troef is als bezoeker. Aan de voet van de berg, met uitzicht over de vallei, zalig gewoon! Petra en Jacob, bedankt voor het fijne verblijf, we komen zeker terug!

Minicamping De Andere Kant

18-09-2019
De camping ligt naast een varkenstal en dat ruik je, maar dat is nu eenmaal zo.
Het terrein is nogal gedateerd, maar het ontvangst is hartelijk en de sfeer ontspannen.

De omgeving is heel mooi, want behalve de Achterhoek fiets je via de rivier zo Duitsland in met direct een andere sfeer. Echt het gevoel dat je hier op vakantie bent :-)
Anne - Minicamping De Andere Kant
Anne - Minicamping De Andere Kant (2)

De Posthoek (vereniging Zon en Leven)

18-09-2019
Mooiste terrein van Nederland is dit zover ik weet!

Wij komen hier geregeld, het is een gedoe over de zandweg, vooral met de fiets, maar het is het waard. Doordat er geen vaste plaatsen zijn is er minder kliekvorming heb ik het idee.

Het sanitair is slim gemaakt en fris. De omgeving is mooi: je kunt alle kanten op, naar Zeeland, in Brabant of naar België.

Domaine de Bélézy

18-09-2019
Domaine de Bélézy
Van 28 augustus tot 11 september verbleven wij op Bélézy in een bungalow Bois. De eerste camping waar geen auto’s bij de accommodatie en op het terrein staan. Had overigens ook niet gegaan omdat de Bois bungalows verscholen liggen in het bos op een helling. Geen auto is geen gemis en geeft veel rust en veiligheid op de camping. De eerste accommodatie met een kluisje wat erg prettig is. De accommodatie vertoonde wel gebruikssporen en was zeker niet nieuw. De bungalow is voorzien van een cv ketel met boiler. Deze zorgt voor direct veel en goed warm water. Ook een vaatwasmachine is aanwezig. De oorspronkelijke Provençaalse boerderij uit de XVIIe eeuw, tegenover de Platanen, vormt het culturele en actieve hart van Bélézy. Er worden veel culturele activiteiten geboden: muziek workshops, zang, bibliotheek, bioscoop onder de sterrenhemel, concerten en openlucht theater.
Hier zit ook het VVV kantoortje en de Cargo, waar jongeren zich 's avonds kunnen vermaken. De camping is gezellig ingericht en doorlopend bezet. Zowel de verhuur van accommodaties als de campingplaatsen zijn in die periode permanent bezet. Dit zorgt voor een gezellige drukte van een zeer divers gasten gezelschap van alle leeftijden en nationaliteiten. De camping ligt op loopafstand van Bedoin een echt gezellig Frans plaatsje en een wandeling naar de markt op maandag moet je dan ook zeker eens gaan doen. De supermarkt is voor dagelijkse aankopen goed voorzien en de prijzen zijn redelijk. De camping bestaat inmiddels 50 jaar en is voorzien van een goed werkende wifi over het gehele terrein. Dagelijks mag je gratis 10 minuten gebruik maken van de wifi. Langer is tegen betaling. De camping is in zijn soort prijzig maar bied ook erg veel wat inclusief is. Een prachtig groot zwembad met comfortabele en meer dan voldoende ligstoelen maakt je vakantie af. Wij hebben een goeie vakantie gehad en komen zeker nog eens terug.
Harold - Domaine de Bélézy
Harold - Domaine de Bélézy (2)
Harold - Domaine de Bélézy (3)
Harold - Domaine de Bélézy (4)
Harold - Domaine de Bélézy (5)

Camping La Source Saint-Pierre

18-09-2019
RETOUR À LA SOURCE
- C'est un petit camping où coule une rivière
Qui abrite une source, c'est la source Saint-Pierre
Les tauliers sont sympas et toujours bienveillants
On y a plein d'copains, on y va tous les ans.
- Ici, rien de clinquant, pas de consumérisme
On vit paisiblement l'esprit du naturisme
C'est l'auberge espagnole, un lieu où chacun joui
De ce qu'il y a amène, sa part de colibri.
- On nage dans l'Hérault, ou bien à la piscine
On fait du canoë ou bien du trampoline
On joue à la pétanque, puis on boit l'apéro
Car, il faut bien l'avouer, on n'boit pas que de l'eau.
- Ici, on est les rois, on vit au paradis
On fait souvent la fête, on chante, on danse, on rit
On est de bons vivants, on fait pas de manières
Et même au restaurant, on fait sonner les verres.
- C'est un lieu familial, convivial, reposant
Loin de l'agitation, des soucis du moment
Si parfois un grincheux, s'y égare impudent
Il s'en va de lui-même, mais on est tolérants.
- C'est un petit bonheur, où coule une rivière
Il abrite une source, La source Saint-Pierre
Les patrons sont sympas et l'endroit est divin
On y s'ra l'an prochain avec tous les copains.
Patrick

Naturist Camp Konobe

17-09-2019
Wij vonden het niets!
Erg steil weinig mooi plaatsen.
Weinig plek voor campers of caravan`s.
Honden zijn toe gestaan maar mogen nergens op de camping het water in.

Sauna Grosthuizen

17-09-2019
Onbetrouwbaar: nu voor de 2e keer staat op de website dat ze open zijn ( is een gewone dag vandaag)maar de deur is dicht. Hier gaan wij niet meer naar toe.

Domaine du coq Rouge

17-09-2019
Een bijzondere ervaring.
Een klein paradijs op aarde.
Prachtig uitzicht, heerlijk zwembad, lekker eten, en een zeer ontspannen sfeertje gecreëerd door de eigenaren en overgenomen door hun gasten.

Lavinia Naturist Resort

17-09-2019
Het is een echte aanrader voor heel veel privacy.
Geweldige locatie fijne plek om helemaal tot rust te komen.
En een geweldig echtpaar dat je helemaal in de watten legt.
Home cooking en een heerlijke eigen gemaakte limoncello we komen terug

Skinny Dippers Boutique Hotel

17-09-2019
Beste Gastfreundschaft, sehr sauber, alles BESTENS

Sauna Hoen

17-09-2019
mooie gemoderniseerde sauna!
een van de betere sauna's hier in de omgeving.
vriendelijk personeel en lekker eten!

Cap d'Agde

17-09-2019
Het is aan het veranderen in cap. Vroeger een plaats met naturisme en wat Swingers op een plek op het strand. Het wordt druk. De bejaarden drukken de kant op van Swingers. De homo's drukken de Swingers aan de andere kant op. Op hun beurt verdreven door de mensen van naburige dorpen. Tel daar de hordes alleengaanden mannen Die alles afspeuren op zoek naar sex en je hebt het beeld compleet. Trekkende mannen, fietsen op het strand, drollen en sex in de zee. Erotiek prima, maar dit begint meer de term ranzigheid te rechtvaardigen

Cambridge Outdoor Club

21-10-2019
We have had a wonderful time this summer at the COC. very kind welcoming reception by the club members and beatiful well maintained area.
We will certainly be back during our next holiday in Britain.
Roelof & Corry (NL)

Nature et Amitié d'Ebreuil

09-09-2017
Na twee jaar afwezigheid, door omstandigheden, deze zomer weer 4 weken gebivakkeerd op "Nature & Amitié" en het was weer als vanouds: rust, ruimte en gezelligheid.
About the website / disclaimerAdd destinationContactAdvertiseread more


Time: 0.911